Gen 182011
 

Tot just ha acabat el Rally Dakar i els noticiaris van plens del triomf de Marc Coma en  motos i del segon lloc de Carlos Sainz, en cotxes.  I en un més que discretíssim segon terme, també es parla del triomf en la categoria femenina de motos, de Laia Sanz Pla-Giribert.

El que resulta sorprenent, no és aquest segon terme en què es recull el triomf de la Laia.  El que realment sorprèn (i indigna) és que els mitjans i el públic en general hagin conegut a aquesta motorista gràcies a la seva participació en el Dakar i no pels 10 (sí, 10) campionats del món i 9 d’Europa, de trial, que ha aconseguit fins ara.

Qualsevol esportista masculí, amb un palmarès similar (amb una mà ens sobrarien dits per comptar-los) seria absolutament conegut, el trobaríem en tota mena de suports publicitaris i hauria rebut una llarga tirallonga de premis i més premis laborals, esportius, culturals, reials…  Però en aquest cas, l’esportista es diu Laia i és dona.

Que vinguin lleis d’igualtat, que mentre en l’imaginari col.lectiu no tinguin cabuda les dones que practiquen algun esport que no sigui gimnàstica, natació o atletisme (i encara gràcies), no hi ha res a fer.  I és que a aquest país encara li falta molt, massa, per avançar.

Felicitats Laia, i no pel Dakar, precissament (tot i que també, només faltaria).

  2 Responses to “L’inconvenient és dir-se Laia”

  1. L’home és per desgràcia un ser de costums inamovibles pels segles dels segles…..
    Sort que la dona te l’astucia que l’home no té.

  2. Els triomfs de les dones segueixen sent invisible, ens queda molta feina per fer.
    Gràcies!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php