Gen 172011
 

L’organització dels Premis Oscar, de cine, ha resolt que només poden optar a premi, en la categoria de pel.lícules de parla no anglesa, aquelles que hagin estat presentades per un estat, a través d’una organització, jurat o comitè.

Sempre és reconfortant que, per un cop, no se’ns pugui acusar als catalans de barrejar llengua, cultura i política, perquè ara no som nosaltres qui decidim que una pel.lícula (cultura) en parla no anglesa (llengua)  només pot optar a un premi (Oscar) de la mà d’un estat (política).

Bé, ara ja ho sabem.  Mentre Catalunya sigui una comunitat autònoma del Regne d’Espanya, cap pel.lícula en català no optarà a un Oscar, perquè Espanya mai presentarà una producció en parla no espanyola a un premi per a obres de parla no anglesa.

En resum, que o ens fem estatunidencs o espanyols, o ens fem "com" els estatunidencs o els espanyols i tenim el nostre estat, que és l’únic instrument realment útil per obrir-nos al món. Mentrestant, benvinguts siguin els  Premis Gaudí.

  2 Responses to “Gaudí sí, Oscar no.”

  1. Ara la teoria ja la tenim clara… només falta posar-ho en pràctica!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php