Gen 232011
 

Noves idees del totpoderós Govern d’Espanya:  regular els horaris comercials i demanar diàleg i consens a els comunitats autònomes per arribar a una solució comuna a tot l’Estat.

Ja hi tornem a ser:  no es pot tolerar que els horaris comercials puguin ser diferents a Burgos, a Manises, a Antequera, o a Torredembarra.  Potser caldria recordar que, si més no en el cas de Catalunya, les competències les té la Generalitat.  I punt.

Ara començarà una tenebrosa negociació per aconseguir usurpar una competència que és nostra, a canvi, segurament, de quatre engrunes en qualsevol dels temes en litigi permenent (que no són pocs).

El més trist és que ja tenim precedents de com acaben aquests afers.  Només cal recordar la negociació bilateral del nou -i penós- sistema de finançament, que mai no va arribar a existir, o la flagrant i consentida invasió competencial de la Llei de la dependència, encara ara mal aplicada o no aplicada, directament.

Ja discutirem quins horaris comercials són els millors o quins ens convenen, si cal, perquè, de fet, ja els tenim prou regulats, nosaltres.  Però sobretot, si realment cal, que sigui en el legítim exercici del nostre autogovern, sense renunciar a res que és nostre per llei.  Qualsevol altra cosa no fora més que una renúncia innoble a la nostra sobirania.

Per cert, el tema s’ha silenciat davant la proclamació de necessitat de retallar les autonomies.  Ja és tot tan evient que ja posen el carro davant dels bous, fins i tot.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php