Des 212010
 

Sovint es parla de la distància entre els interessos de la població en general i els de la classe política.  I el cert és que si en algun moment aquesta distància manifesta tota la seva esplendor és, per exemple, en els debats d’investidura.

Ens trobem davant uns resultats electorals on només un dels candidats és racionalment viable com a futur president.  També ens trobem amb una distribució d’escons que allunya, i de quina manera, la primera força política de la resta.  I malgrat tot, hem d’assistir a l’espectacle de "voto no en primera ronda i ja en parlarem a la segona", con si hi hagués alternativa, en un pueril joc de batalletes parlamentàries.

Per una simple qüestió de respecte a allò que la gent del país, amb els seus vots, ha decidit d’una manera tan clara, no penseu que caldria no fer el ridícul institucional passant dies i dies per acabar investint president qui ja se sap de bon començament que ho serà?  O potser és que els partits de l’oposició realment pensen que en poden treure cap rèdit?

Si qualsevol dels partits que no aspiren a presidir la Generalitat, perquè el seu nombre de vots no ho permet, en primera votació, donés suport al candidat "natural", segons les urnes, amb el simple argument que així ho ha decidit la ciutadania, ben segur que sí que en treuria un bon rèdit, ni que només fos -que no és poc- en credibilitat.

Una mica més de respecte, si us plau, per l’opinió dels electors (si realment creiem que la sobirania resideix en el poble i no en els partits), més enllà de les posicions polítiques de cadascú i de les estratègies que no porten enlloc. 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php