Des 172010
 

Ara que som a les portes d’un nou Govern, potser cal recordar allò que hem sentit durant anys, i molt em temo que encarà sentirem força temps: el debat entre gestió i identitat.

Si hem de fer cas del que ens han dit, els darrers governs de la Generalitat han apostat per la gestió, aquella mena de cosa grisa i fosca, anònima, però eficaç, que cal per poder menjar cada dia i perquè res no s’aturi, al país.

Quina mena de gestió?  Mirem resultats, en el sector que vulguem i, sense apassionaments, demanem-nos:  ha estat excel.lent?  De fet, quan tant s’aposta per una cosa, durant anys i anys, i de manera gairebé exclusiva, el que cal esperar és l’excel.lència.  Doncs no.

Potser si entenem què és gestionar: un simple instrument i no una finalitat, entendrem que gestionar per gestionar és tonteria i que el que cal és saber gestionar les emocions, les voluntats, les esperances, les espectatives, els diners, el trànsit, els hospitals… , per arribar a algun lloc, potser a la identitat.

Si no sabem on volem arribar, ja podem tirar milles, que només cremarem pneumàtics (allò que ens manté en contacte amb el terra, de fet).  Això sí, els números diran que hem fet servir no sé quants pneumàtics, no sé quants litres de combustible, unes quantes pastilles de fre, un grapat de litres d’oli… i tots contents per la magnífica gestió dels recursos.

Cal esperar per veure si això del "govern dels millors" serà una mica cert o una nova fal.làcia.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php