Nov 262010
 

La dialèctica Catalunya-Espanya serà l’eix del debat polítc dels pròxims anys. No en tingueu cap dubte. 

El desert del nou estatut, encara no del tot sentenciat pel Tribunal Constitucional, no ho oblidem, perquè encara té molts recursos pendents, com el del Defensor del Pueblo (socialista), sense anar més lluny, ens dibuixen un escenari tan complicat com engrescador, de fet.

Mentre se’ns repeteix, des de diferents forces polítiques, que la qüestió és dretes o esquerres, la realitat del país va per una altra banda.  La miopia política es paga, i la miopia del segon tripartit -no veure que un estatut acabat de signar exigia un eix nacional potent- passarà una factura molt dura als seus principals valedors (i a tots nosaltres, de retruc).

El PSC s’ha atrinxerat en un discurs cada cop més radical (ben escortat per l’alt estat major del PSOE) a favor de la dilució de Catalunya dins d’Espanya, mentre ERC torna a jugar a una equidistància que ja no resulta creïble.  És a dir, les dues forces que han dirigit la política del país els darrers anys enrocades en discursos forans, o proposant un referèndum que ja va caure, com a competència, de l’Estatut, o uns pactes absolutament impossibles per ressucitar les competències perdudes.

I mentrestant, CiU fent bandera d’un concert que també van esborrar de l’Estatut, i que va donar pas a un acord de finançament mediocre, definitiu (per als poders espanyols) i insuficient, que ens porta a la ruïna més absoluta.

És el moment de recuperar la iniciativa, de deixar d’anar a remolc dels dictats dels que encara defensen un pacte Catalunya-Espanya que no porta enllòc més que a la nostra desaparició com a país, i passar a una dialèctica nova de Catalunya amb Espanya, amb nous interlocutors.  És el moment de començar a avançar nítidament cap a la independència, amb un discurs nou i amb uns agents nous. No hi ha alternativa, posem-nos-ho al cap.

Aquest és el l’escenari que ens tocarà viure els propers anys, vulguem o no, i l’hem de saber intepretar correctament.  No ens podem tornar a equivocar.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php