Nov 212010
 

En unes recents declaracions, al meu parer especialment lúcides, a Vilaweb TV el Dr. Josep Murgades afirma que la política lingüística que s’ha vingut fent fins ara és la del "màxim insuficient"; és a dir, el màxim que es pot fer sense arribar a capgirar l’hegemonia de l’espanyol (i per tant -el comentari és meu- sense molestar gaire ni trencar massa res).

Molt em temo que aquesta no és una característica exclusiva de la política lingüística i que és la política catalana al complet la que està feta de "màxims insuficients", sota la cotilla de la interpretació de l’ínclita Constitució Espanyola i el seu estat de les autonomies, i d’una prudència (diguem-ne seny, si voleu) que tot sovint es paralitza.

D’aquí a quatre dies, com aquell que diu, tenim eleccions.  Potser és el moment d’optar per un "mínim suficient", si més no. "Potser caldria que trenquéssim la rutina fent algun gest desmesurat, alguna sublimitat que capgirés la història", que diria Martí i Pol. 

Segur que tots els que som i ens sentim catalans i, per tant, amos i senyors únics del nostre destí, hi sortiríem guanyant.  I el país també. 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php